Академия по рязане
Има една причина, поради която кулинарното училище започва с уроци в уменията на ножа. Управлението на техниките за рязане е съществена част от всеки репертоар на готвача по същия начин, по който добрите ножове са в основата на добре оборудвана кухня. Никога не е твърде късно да се научите! Нашата академия за рязане ще ви научи как да режете тънко, на кубчета или да кълцате като професионалист и да изберете правилния нож за всяка задача.
Академия по рязане
Има една причина, поради която кулинарното училище започва с уроци в уменията на ножа. Управлението на техниките за рязане е съществена част от всеки репертоар на готвача по същия начин, по който добрите ножове са в основата на добре оборудвана кухня. Никога не е твърде късно да се научите! Нашата академия за рязане ще ви научи как да режете тънко, на кубчета или да кълцате като професионалист и да изберете правилния нож за всяка задача.
Ръководство за ножове
1. Универсалният нож е с тънко острие със заострен връх. Идеален за рязане на печено месо или колбаси.
2. Ножът за хляб реже безупречно хляб с твърда кора, благодарение на дългото, здраво и назъбено острие.
3. Ножът на готвача е предпочитан нож за страстните готвачи с широко острие и фин ръб за кълцане и тънко рязане на месо и зеленчуци.
4. Назъбеното острие на ножа за домати прави лесно рязането на домати и други плодове и зеленчуци с тънка кора.
5. Мултифункционален малък нож с тънко острие за белене и рязане на плодове и зеленчуци.
6. Ножът за белене е перфектен за почистване и белене на по-малки плодове и зеленчуци.
Поддръжка и съхранение на ножовете
Много важно е да заточвате ножовете си редовно. Средвата за острене на ножове на Fiskars включват Масат за заточване и функционално Точило за ножове, и двете от които могат да се използват и за ножове с назъбени остриета. Вижте видеото с демонстрация как да ги използвате.
Когато съхранявате ножовете си в блокове или поставки, вашите Fiskars ножове дори ще бъдат остри по-дълго. Блоковете и магнитните релси на Fiskars осигуряват удобно съхранение с перфектно балансиран вид и усещане.
Преди да прибирате ножовете си е важно да ги измиете и изсушите веднага след употреба. Ако искате да ги почиствате в миялна машина, уверете се, че използвате протектора за острие.
За повече информация относно избора и грижата на вашият Fiskars Нож, моля обърнете се към най-близкия магазин, разгледайте категория Прибори за хранене на нашия уеб сайт или се свържете с Customer Care.
Кухненски ножици
Разбира се, ножовете са чудесни за много задачи за рязане, но понякога рязането с ножица е най-добрият вариант. Ножиците са удобен вариант за рязане на билки, рязане на перки на риба, рязане на домашни птици или когато дъската за рязане е излишна.
Точно както ножовете, ножиците са оборудвани с различни видове остриета. Гладките остриета осигуряват прецизно рязане. Назъбените остриета предотвратяват изплъзването на хлъзгави съставки и материали по време на рязане.
Грижете се добре за ножиците си, за да осигурите оптимално представяне. Избършете остриетата след всяка употреба, за да ги поддържате чисти, и смазвайте зоната на въртене веднъж за известно време, за да поддържате гладкото движение на рязане. Ако остриетата се затъпят, можете да използвате Точилото за ножици на Fiskars.